Tämä pasta on aina ollut yksi perheemme suosikkeja. Se on helppo ja nopea valmistaa ja vie kielen mennessään. Eniten aikaa valmistuksessa menee pastan kypsymiseen. Valitettavasti en ole Suomen kaupoista löytänyt vielä mistään calamarata-pastaa. Ehkä sitä voisi saada tilaamalla, mutta jos välttämättä haluaa juuri sen muotoista pastaa, niin sitä saisi tehtyä leikkaamalla cannelloni-pastaputket noin sentin paloiksi.
CALAMARATA – MUSTEKALAPASTA
(4 annosta)
360 g calamarata-pastaa (mustekalarenkaita muistuttavaa)
400 g mustekalarenkaita
300 g kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
½-1 dl valkoviiniä
persiljaa
suolaa
(chiliä)
Laita pastavesi kiehumaan ja suolaa se. Kuori valkosipulin kynnet ja halkaise tomaatit (tai jos ovat isompia, niin laita neljään osaan). Laita joitakin ruokalusikallisia oliiviöljyä kuumenemaan suureen paistinpannuun. Lisää öljyyn valkosipulin kynnet ja tomaattilohkot. Lisää mustekalarenkaat tomaatin sekaan ja kypsennä niitä noin kymmenen minuuttia, valillä sekoitellen.
Keitä pastaa 1-2 minuuttia alle ilmoitetun ajan ja kaada niistä sitten vesi pois (voit ottaa vettä hieman talteen, jotta voit lisätä sitä tarvittaessa). Sekoita pasta mustekalarenkaiden sekaan, sekoita ja anna kypsyä vielä hetki. Maista suolan riittävyys, mausta ruoka persiljasilpulla ja halutessasi voit laittaa hieman myös chiliä.