Castagnole al forno on laskiaisajan leivonnainen Italiassa. Ne tehdään tyypillisesti friteeraten, mutta ne voi tehdä myös uunissa, jolloin niistä saa hieman kevyemmän version. Ne ovat lähtöisin Pohjois-Italiasta ja vanhimpien löydettyjen reseptien historia ulottuu aina 1600-luvun lopulle saakka. Nykyisin niitä tehdään ympäri saapasmaata ja reseptit hieman vaihtelevat. Joissakin käytetään taikinassa ricottaa, vaikka sitä ei alkuperäisessä reseptissä ollutkaan. Me käytimme sitä leivonnassa ja teimme ne uunissa. Pintaan saisi kyllä varmasti paremmin väriä friteeraamalla ne.
Laskiaisen aikaan Italiassa syödään muutenkin melko raskaita ruokia, kuten esimerkiksi lasagnea ja erilaisia friteerattuja leivonnaisia. Lasagne alla bolognese on perinteinen jauheliha- ja valkokastikkeella täytetty lasagne, kun taas esimerkiksi napolilaiseen lasagneen laitetaan täytteeksi ricottaa, mozzarellaa, ragu-kastiketta ja pieniä lihapullia. Castagnole-leivonnaisten lisäksi laskiaisena leivotaan muun muassa migliaccio-kakkua ja chiacchiere-leivonnaisia.