FIORI DI ZUCCA FRITTI – FRITEERATUT (KESÄ)KURPITSAN KUKAT

Nämä friteeratut kukat ovat tyypillinen kesäinen alkupala, ainakin Napolin seudulla. Ne ovat herkullisia ja helppoja valmistaa. Jos sinulla on kesäkurpitsan taimia kasvamassa, niin niistä kannattaa käyttää hyväksi myös kukat. Ne voidaan tehdä myös täytettyinä. Täytteen voi tehdä omien makumieltymysten mukaan. Siinä voi käyttää esimerkiksi ricottaa tai mozzarellaa ja kinkkua. Me teimme tällä kertaa kuitenkin ihan yksinkertaisia, pelkällä taikinalla kuorrutettuja friteerattuja kukkia. Tähän reseptiin voi käyttää sekä kurpitsan että kesäkurpitsan kukkia.

Jätä kommentti

FIORI DI ZUCCA FRITTI – FRITEERATUT (KESÄ)KURPITSAN KUKAT

n. 15 (kesä)kurpitsan kukkaa

2 dl vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa (noin 5 g)

1 tl suolaa

1 tl sokeria

2¼ dl vettä

——–

paistamiseen:

öljyä

——–

Pese kukat ja poista niistä heteet/emit. Laita ne kuivumaan liinan tai talouspaperin päälle. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi (hieman kättä lämpimämpää). Taikina on melko löysää. Jätä se lepäämään ja kohoamaan noin puolen tunnin/tunnin ajaksi.

Kuumenna öljy 170-180 asteiseksi. Pyöritä kukat taikinassa niin, että niissä on joka puolella taikinaa ja friteeraa niitä muutaman minuutin ajan. Jäljelle jääneestä taikinasta voit friteerata pelkkiä taikinapalloja. Ripottele ennen tarjoilua hieman suolaa päälle. Nautitaan juuri valmistettuina.