Kävellessä kaupunkien kaduilla Italiassa, näkee usein kahviloiden ikkunoissa myynnissä olevia erilaisia peltipizzan palasia. Varmasti tyypillisin niistä on margherita, eli tomaatilla ja mozzarellalla päällystetty focaccia, mutta myös focaccia genovese on hyvin yleinen. Se on yksinkertainen, hyvin rasvainen, oliiviöljyllä ja karkealla suolalla maustettu herkullinen pizzapala.
Perunafocaccia tuli vastaan ensimmäisen kerran eräässä kahvila-pizzeriassa, pienessä kylässä Campanian maakunnassa, ja se vei kyllä kielen mennessään. Siinä on päällä perunasiivuja, sipulia ja rosmariinia.
Isotädin keittiöstä on saatu moni herkullinen resepti ja hänen tekemänsä focaccia on aivan ihanan pehmeää ja maukasta. Sitä ei tehdä pizzataikinaan, vaan sillä on oma taikinansa, jonka erikoisuutena on mm. kondensoitu maito. Se maustetaan rosmariinilla ja karkealla suolalla ja se on erinomainen esimerkiksi retki- tai matkaeväänä.