FRITEERATUT PIKKUPIZZAT – PIZZETTE FRITTE

Jos pizzasta täytyy tehdä vielä epäterveellisempi ja herkullisempi versio, niin tässäpä olisi yksi. Friteeratuissa pizzoissa on hieman isompi työ tavalliseen pizzaan verrattuna, mutta lopputulos kyllä maksaa vaivan. Esimerkiksi nuorison synttärijuhliin nämä ovat erinomaisia, mutta valmistus on ajoitettava niin, että ne voidaan syödä kuumina, heti valmistuttua, kuten yleensä kaikki friteeratut ruuat.

Jätä kommentti

FRITEERATUT PIKKUPIZZAT – PIZZETTE FRITTE

1 annos pizzataikinaa

tomaattikastiketta tai ragua

n. 50 g parmesaaniraastetta

125 g mozzarellaa

öljyä friteeraukseen

Valmista pizzataikina ja tomaattikastike ohjeen mukaan. Leikkaa pizzataikinasta haluamasi kokoisia paloja, jotka taputtelet litteiksi. Jätä pizzapalat vielä kohoamaan hetkeksi. Lämmitä öljy 170-180 asteiseksi ja friteeraa siinä pizzapaloja noin 1-2 minuuttia molemmin puolin. Nosta pizzapalat paiston jälkeen uunipellille.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä niille hieman tomaattikastiketta tai ragua, parmesaaniraastetta ja mozzarellapaloja. Paista vielä uunissa kymmenisen minuuttia, niin että mozzarella sulaa.