Panna cotta on Piemontesta, Pohjois-Italiasta, kotoisin oleva jälkiruoka. Se on vanukasmainen, erittäin herkullinen ja todella helppotekoinen. Kovin nopeasti se ei vaan valmistu, sillä hyytymiseen pitää muistaa varata aikaa useampi tunti.
PANNA COTTA
½ l kuohukermaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljauutetta
(tai vaniljasokeria)
5 liivatelehteä
………………..
metsämarjakastike:
150 g vadelmia ja mustikoita
3 rkl sokeria
…………………
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma kattilaan ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljauute. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen, ota kattila pois levyltä ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada seos muottiin, jäähdytä ja anna hyytyä jääkaapissa noin viisi tuntia.
Valmista sillä aikaa kastike. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Paseeraa sen jälkeen seos ja laita jäähtymään jääkaappiin.
Kun panna cotta on hyytynyt, kumoa se tarjoiluvadille tai lautaselle, koristele se metsämarjakastikkeella ja marjoilla.