PESTO-KESÄKURPITSALASAGNE

klikkaamalla kuvaa pääset reseptiin

Sesonkikasviksista saa helposti maistuvan lasagnen. Tässä tapauksessa tosin peston vahva maku peittää alleen kesäkurpitsan vähän liiankin miedon maun. Tällä kertaa päästimme itsemme helpommalla ja ostimme peston ja lasagnelevyt valmiina. Lasagnelevyjä ei ole välttämätöntä keittää ennen paistoa, mutta sillä tavoin saa paistoaikaa hieman lyhennettyä. Lasagne pysyy myös mehevämpänä, kun levyt ovat ensin kiehuneet hieman vedessä. Niitä ei kuitenkaan kannata keittää liian kauaa, muutama minuutti riittää.

Jätä kommentti

PESTO-KESÄKURPITSALASAGNE

n. 6 annosta

n. 500 g kesäkurpitsaa

1 valkosipulin kynsi

oliiviöljyä

½ tl suolaa

………………..

valkokastike:

n. 50 g voita

n. 1 dl vehnäjauhoja

1 l maitoa

n. 1 tl suolaa

…………….

n. 100 g parmesaaniraastetta

350-400 g lasagnelevyjä

n. 200 g pestoa

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä oliiviöljyssä valkosipulin kynnen kanssa miedolla lämmöllä niin, että ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Poista sitten valkosipulin kynsi.

Valmista valkokastike. Sulata voi, sekoita siihen vehnäjauhot, lisää maito varovasti, koko ajan sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä joitakin minuutteja. Voitele vuoka (20×25). Laita riittävän isoon kattilaan vesi kiehumaan pastalevyjä varten ja lisää siihen hieman suolaa. Kuumenna uuni 180-200 asteeseen. Laita ensimmäisen kerroksen pastalevyt kiehuvaan veteen.

Levitä vuoan pohjalle hieman valkokastiketta. Nosta lasagnelevyt vedestä, kun ovat kiehuneet muutaman minuutin ajan ja levitä ne valkokastikkeen päälle reunoille asti. Lisää veteen pastalevyt seuraavaa kerrosta varten. Laita sitten taas ohut kerros valkokastiketta, levitä sen päälle pestoa ja kesäkurpitsakuutioita. Ripottele päälle vielä parmesaaniraastetta. Ota levyt vedestä ja vaihda uudet tilalle. Aseta levyt vuokaan ja niiden päälle taas valkokastiketta, pestoa, kesäkurpitsakuutioita ja parmesaaniraastetta.

Jatka samaan malliin niin pitkään kuin aineksia riittää. Laita päällimmäiseksi kuitenkin valkokastiketta ja parmesaaniraastetta. Paista lasagnea 40-45 minuuttia ja anna sen paiston jälkeen vielä vetäytyä noin 10 minuuttia.