PIADINA ROMAGNOLA

piadina romagnola

Emilia-Romagnan alue on tunnettu erilaisista todella herkullisista ruuista. Piadina ja cassone kuuluvat ehdottomasti niihin, joita on maistettava siellä käydessä. Niitä löytää helposti katujen varsilla olevista kioskeista, jotka muistuttavat suomalaisia grillikioskeja. Piadinataikinaan kuuluisi laittaa laardia tai silavaa, mutta käytimme sen tilalla voita ja erittäin hyviä tuli silläkin tavalla.

Piadina ja cassone valmistetaan samasta taikinasta, mutta cassonessa täytteet laitetaan taikinan sisään ja se paistetaan täytteineen, kun taas piadina paistetaan lättynä ja täytetään sen jälkeen.

Jätä kommentti

PIADINA ROMAGNOLA

12 kpl

750 g vehnäjauhoja

1 ½ tl suolaa

1 ¾ dl vettä

2 dl maitoa

180 g voita tai silavaa

1 ½ tl leivinjauhetta

täytteeksi voi valita maun mukaan mitä haluaa, mutta esimerkiksi:

ilmakuivattua kinkkua

tomaattia

mozzarellaa

salaattia

rucolaa

Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe. Lisää taikinaan nesteet, huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa ½ – 1 tuntia. Ota taikina kylmästä ja muotoile siitä tanko, jonka leikkaat 12 palaksi.

Kauli jokainen pala ohueksi pyöreäksi levyksi. Kuumenna paistinpannu ja paista piadinoja siinä ilman rasvaa muutama minuutti molemmin puolin välillä käännellen. Leikkaa sitten piadina puoliksi, täytä maun mukaan ja nauti!

Jätä kommentti