CANTUCCINI (biscotti di Prato)

CANTUCCINIT

4 dl sokeria

2 munaa

hyppusellinen suolaa

9 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1-2 rkl Marsalaa / tai esim. sitruslikööriä

1 appelsiinin raastettu kuori

60 g voita (huoneenlämpöistä)

220 g manteleita

voiteluun kananmunaa

(jouluiseen versioon lisäksi 1-2 tl piparkakkumaustetta)

Sekoita kananmuniin sokeri. Älä vatkaa, mutta sekoita sen verran, että sokerin kiteet sulavat. Lisää sitten hieman suolaa, keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, appelsiininkuoriraaste, viini tai likööri, voi ja lopuksi mantelit. Jos taikina vaikuttaa liian kuivalta, niin lisää pieni tilkka vettä. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Tee taikinasta noin 4 senttimetrin vahvuisia tankoja ja laita ne uunipellille. Älä laita niitä kuitenkaan liian lähelle toisiaan, koska ne hieman leviävät uunissa. Voitele tangot kananmunalla ja paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä paiston jälkeen muutaman minuutin ajan ja leikkaa terävällä veitsellä sitten tangosta vinosuuntaisesti noin sentin vahvuisia palasia. Laita palat kyljelleen uunipellille ja paista vielä toiset 20 minuuttia 150 asteessa.