CASSATA AL FORNO

8 dl vehnäjauhoja

200 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa (isoa)

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori

ripaus suolaa

(hieman maitoa)

———-

täyte:

500 g ricottaa

4 dl tomusokeria

100 g suklaahippuja

kuivia keksejä (esim. kaurakeksejä tai digestive)

———-

koristeluun tomusokeria

———-

Laita ricotta siivilään valumaan. Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita niistä tasainen taikina. Jos haluat kakusta hieman pehmeämmän, laita taikinaan hieman maitoa. Lisää silloin kuitenkin myös jauhojen määrää, ettei taikinasta tule liian löysä. Kääri taikinapallo kelmuun ja laita se jääkaappiin lepäämään ½-1 tunniksi.

Laita suklaahiput pakastimeen siksi aikaa. Sekoita ricotta ja tomusokeri keskenään. Voitele ja jauhota irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Kun taikina on levännyt, ota siitä noin kolmasosa ja kauli se leivinpaperin päällä irtopohja-vuoan pohjan kokoiseksi ja laita se vuokaan. Ota lopusta taikinasta puolet ja kauli siitä liuskat vuoan reunoille ja kiinnitä ne pohjaosaan painelemalla. Murustele hieman kuivia keksejä hienoksi muruksi ja laita keksimurua pohjalevyn päälle imemään täytteestä tulevaa kosteutta. Sekoita täytteeseen pakkasesta suklaahiput ja kaada täyte vuokaan keksimurujen päälle.

Kauli loput taikinasta kanneksi täytteen päälle ja kiinnitä se reunoihin. Pistele haarukalla tai hammastikulla joitakin reikiä kanteen. Paista kakkua noin tunnin ajan. Kun kakku on hieman jäähtynyt, kumoa se ja anna jäähtyä kunnolla. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla. Yksinkertaisen koristelun voit tehdä esim. varrastikkujen tai spaghetin avulla, laittamalla niitä ristikoksi kakun pinnalle, kun ripottelet tomusokeria. Kakkupaperin avulla saat vielä hieman koristeellisemman pinnan.