CHIACCHIERE

7 dl vehnäjauhoja

2 dl tomusokeria

1 appelsiinin kuori raastettuna

½-1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

2 isoa kananmunaa

1 keltuainen

5 rkl öljyä (esim. rypsi)

5 rkl rommia (tai esim. jotain sitruslikööriä)

1 valkuainen

friteeraukseen:

öljyä (esim. auringonkukka- tai rypsiöljyä)

koristeluun:

tomusokeria

Sekoita jauhot ja tomusokeri keskenään. Lisää joukkoon suola, vaniljasokeri ja raastettu appelsiinin kuori. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Tee jauhoseoksen keskelle kolo, johon lisäät kananmunat, keltuaisen, öljyn ja rommin. Sekoita aineksia ensin keskenään ja lisää lopuksi vielä valkuaisvaahto. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta tulee tasainen. Muotoile se palloksi, kääri kelmuun ja jätä lepäämään huoneenlämpöön noin tunnin ajaksi.

Ota taikinasta pala ja painele sitä ensin ohuemmaksi käsin. Jos käytössäsi on pastamankeli, mankeloi taikinasta hyvin ohuita levyjä. Jos mankelia ei ole käytössä, tee levyt kaulimella. Leikkaa taikinapyörällä levyistä suorakulmion muotoisia palasia, ja tee niiden keskelle vielä yksi tai kaksi viiltoa taikinapyörällä. Voit tehdä pyörän avulla osasta taikinasta myös pelkkiä taikinaliuskoja.

Kuumenna öljy n. 175 asteiseksi ja paista taikinapaloja muutama kerrallaan. Paistettaessa taikinapalojen pinnan tulisi kuplia. Nosta paistuneet leivonnaiset kuivumaan talouspaperin päälle. Anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Tarjoile chiacchieret karnevaaliajan suklaakastikkeen (sanguinaccio) kanssa.