HUNAJAPALLEROT (struffoli)

7 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

75 g voita (sulatettuna)

½ dl sokeria

3 rkl limoncello-likööriä

(tai rommia)

1 sitruunan kuori

1 appelsiinin kuori

hyppysellinen suolaa

koristeluun:

n. 2,5 dl hunajaa

kandeerattuja hedelmiä

n. 1 dl nonparelleja

Lontoonrakeita

paistamiseen: öljyä (esim. auringonkukkaöljyä)

Sekoita aineksista tasainen taikina. Kääri taikina kelmuun ja jätä se jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Leivo taikinasta ohuita pötköjä, josta leikkaat noin yhden sentin palasia. Kuumenna öljy noin 180 asteiseksi ja friteeraa siinä pienet taikinapallerot. Anna palleroiden jäähtyä ja kuumenna sitten hunaja paistinpannulla. Ota pannu pois levyltä, kaada pallerot hunajan sekaan,. Sekoita ja lisää joukkoon nonparellit ja kandeerattuja hedelmiä. Muotoile seos tarjoilulautaselle renkaan muotoiseksi ja koristele se vielä kandeeratuilla kirsikoilla ja lontoonrakeilla.

Jätä kommentti