METSÄMARJAPIIRAKKA – CROSTATA DI FRUTTI DI BOSCO

150 g voita

1 kananmuna

1 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

2-3 rkl maitoa

kreemi:

3 dl maitoa

3 keltuaista

1 dl sokeria

50 g vehnäjauhoja

ripaus suolaa

hieman vaniljasokeria tai sitruunamehua

marjoja, esim. mustikoita, metsämansikoita, vadelmia…

kiille:

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

Sekoita voi ja sokeri hyvin keskenään, lisää sitten kananmuna ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Voitele vuoka (22 cm) ja levitä taikina siihen niin, että taikinaa on myös reunoilla. Laita vuoka jääkaappiin.

Valmista kreemi (kuvat ja valmistusohjeen voit katsoa linkin kautta, crema pasticcera). Anna sen jäähtyä. Paista sillä aikaa taikina. Levitä taikinan päälle folio ja siihen esimerkiksi riisiä tai kuivia herneitä painoksi, ettei se kohoa keskeltä. Paista sitä noin 180 asteessa puolisen tuntia. Poista sitten folio ja paista pohjaa vielä noin 10 minuuttia ilman sitä.

Anna taikinan hieman jäähtyä ja levitä siihen sitten kreemi, laita kreemin päälle marjat ja halutessasi lusikoi päälle kiillettä. Kiillettä varten keitä vesi ja lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kiehauta vielä ja anna sitten vähän aikaa jäähtyä. Kiille pitää marjat hyvin koossa ja tekee piirakasta kauniin näköisen.