MIMOOSAKAKKU (torta mimosa)

7 kananmunaa

4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

keltaista elintarvikeväriä

kostutus:

1½ dl vettä

½ dl sitruunamehua

3 rkl limoncello-likööriä (tai jotain muuta sitruslikööriä, esim. cointreau)

1 dl sokeria

Täyte (crema diplomatica):

5 dl maitoa

1 sitruunankuori

5 keltuaista

1½ dl sokeria

¾ dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

2½ dl vispikermaa

½ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa kakkuvuoka (24 cm) leivinpaperilla niin, että reunat tulevat vuoan reunojen yläpuolelle, koska kakusta tulee melko korkea. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kevyesti käännelleen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi elintarvikeväri ja kääntele taikinaa vielä niin, että väri levittyy tasaisesti joka puolelle. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä noin tunnin ajan. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä se foliolla tai leivinpaperilla. Kumoa hieman jäähtynyt pohja pois vuoasta ja anna jäähtyä kokonaan.

Valmista kostutusliemi. Sekoita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta seos. Sekoitta niin kauan, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Mittaa maito kattilaan ja lisää joukkoon pestyn sitruunan kuori (ota se kuorimaveitsellä, niin ettei siihen jää kuoren valkoista osaa). Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Poista sitruunan kuoret maidosta ja kaada maito muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna seosta ja jatka sekoittamista, kunnes seos sakenee. Mausta ripauksella suolaa ja anna jäähtyä. Kun kreemi on jäähtynyt, vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää siihen sokerit. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on melko kovaa. Yhdistä kermavaahto varovasti jäähtyneeseen kreemiin ja sekoita se tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohja viiteen osaan, niin että otat kuorrutusta varten erilleen kaksi ohutta (alle 1 cm) kerrosta keskeltä. Leikkaa kuorrutusta varten olevat kerrokset (ilman reunaa) pieniksi kuutioiksi.

Kostuta kakun pohjakerros. Levitä sen päälle enintään ¼ täytteestä. Leikkaa kakun keskimmäistä kerrosta hieman pienemmäksi halkaisijaltaan ja laita se alimman kerroksen päälle, kostuta se ja levitä myös siihen täytettä. Leikkaa myös kakun kantta pienemmäksi, kostuta se ja laita se paikalleen. Pyöristä vielä ylimmän kerroksen reunoja, niin että saat kakusta kupolin mallisen. Levitä päälle täytettä ja painele siihen kiinni aikaisemmin leikatut pienet kakkupohjakuutiot. Tarjoiluvaiheessa ripottele vielä pinnalle hieman tomusokeria.