7,5 dl vehnäjauhoja
140 g mantelirouhetta
1½ dl kaakaojauhetta
3 tl pistoa
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori
2½ dl vettä
koristeluun:
400 g tummaa suklaata
(aprikoosihilloa)
Mittaa kulhoon kuivat aineet ja lisää sitten pikkuhiljaa vesi koko ajan sekoittaen, kunnes saat taikinasta tasaisen, kiinteän pallon. Jätä taikina jääkaappiin noin tunniksi kelmuun käärittynä.
Lämmitä uuni 180 asteiseksi. Kauli taikinasta kahden leivinpaperin välissä vajaan sentin paksuinen levy. Ota vinoneliön muotoisella muotilla siitä paloja ja laita ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista niitä 15-20 minuuttia (jos haluat pehmeämpiä, niin 15 riittää, mutta kovempia hieman kauemmin). Anna niiden jäähtyä.
Sulata sitten suklaa. Halutessasi, sivele leivosten pinnalle hieman aprikoosihilloa ja kuorruta ne sitten suklaalla.