ROCCOCÒ

100 g manteleita (kuorineen)

4 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 appelsiinin kuori (raastettuna)

100 g kandeerattua appelsiininkuorta pieninä palasina

2 tl pistoa (tai piparkakkumausetta)

2 dl sokeria

½ dl hunajaa

1 dl vettä

ripaus suolaa

1 muna (voiteluun)

(kokonaisia menteleita koristeluun)

Paahda manteleita pannulla tai uunissa muutaman minuutin ajan. Jauha niistä noin 2/3. Mittaa kulhoon kuivat aineet, appesiinkinkuoriraaste, mausteet, kandeeratut appelsiininkuoret ja sokeri. Lisää sitten noin ¾ vedestä ja hunaja. Sekoita taikina tasaiseksi ja jos se vaikuttaa liian kuivalta, niin lisää sen verran vettä, että saat siitä kiinteän pallon.

Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Leivo taikinasta noin sormen vahvuisia, noin 20 sentin mittaisia tankoja. Liitä tankojen päät yhteen renkaaksi. Laita renkaat uunipellille, leivinpaperin päälle. Voitele ne munalla ja halutessasi koristele muutamalla mantelilla painaen sen taikinan päälle. Paista niitä noin 20 minuuttia. Jos haluat niistä kovia, niin lisää paistoaikaa 3-5 minuuttia, mutta pidä huoli, etteivät ne pala pinnalta.