SALAME DI CIOCCOLATO SUKLAASALAMI

200 g taloussuklaata

100 g voita

100 g keksiä (esim. Marie- tai murokeksejä)

1½ dl sokeria

1 rkl rommia

2 rkl kaakaojauhetta

———-

koristeluun: tomusokeria

———-

Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen hieman jäähtyä. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon rommi koko ajan sekoittaen.

Lisää myös jäähtynyt suklaa ja kaakaojauhe. Murskaa keksit käsin rouheeksi niin, että joukkoon jää myös hieman isompiakin palasia. Lisää nekin voi-sokeri-suklaaseokseen.

Sekoita nuolijalla niin, että keksinpalat sekoittuvat joukkoon. Kaada seos leivinpaperille ja muotoile se salamiksi. Sulje päät ja laita suklaasalami jähmettymään jääkaappiin 2-3 tunniksi.

Koristele pinta levittämällä sille ohut kerros tomusokeria. Leikkaa tarjoiltaessa siivuiksi.