SEADA

1 ½ dl semolaa tai mannaryyniä

1 ½ dl vehnäjauhoja

20 g voita

1 dl vettä

ripaus suolaa

………………..

täyte:

200 g mietoa puolikovaa juustoa

1 appelsiinin kuori raastettuna

………………..

paistamiseen: öljyä (esim. auringonkukkaöljyä)

koristeluun: hunajaa ja tomusokeria

Yhdistä kuivat aineet, nypi niihin voi ja lisää lopuksi vesi. Sekoita taikina tasaiseksi. Jos se vaikuttaa kuivalle, niin lisää tilkka vettä. Jätä taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Pilko tai raasta juusto ja sulata se paistinpannulla. Lisää sulaneeseen juustoon appelsiininkuoriraaste. Sekoita seos tasaiseksi ja levitä se jäähtymään leivinpaperin päälle noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Kauli taikina myös noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.

Ota molemmista levyistä pyöreällä muotilla kiekkoja niin, että taikinakiekko on hieman suurempi kuin juustokiekko. Laita juustokiekko kahden taikinakiekon väliin ja painele reunat tiiviisti kiinni.

Friteeraa täytetyt kiekot kauniin vaaleanruskeiksi. Valuta valmiin seadaksen päälle reilusti hunajaa ja koristele se tomusokerilla. Nautitaan kuumana.