SFOGLIATELLA FROLLA

3 dl vehnäjauhoja

80 g voita tai silavaa

1 dl sokeria

½ dl kylmää vettä

½ tl vaniljasokeria

suolaa

voiteluun keltuainen

täyte:

1 dl mannaryyniä

3 dl vettä

suolaa

80 g ricottaa

1 kananmuna (pieni)

1 dl tomusokeria

½ dl appelsiininkuoripaloja ja sukaattia (yhteensä)

½ tl vaniljasokeria

½ tl kanelia

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja jätä se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Valmista sillä aikaa täyte. Keitä vesi kiehuvaksi, lisää siihen suola ja mannaryynit. Keitä seos paksuksi puuroksi (parin minuutin ajan) ja anna jäähtyä. Mittaa kulhoon ricotta, kananmuna, tomusokeri ja mausteet. Sekoita ne ensin keskenään ja lisää joukkoon jäähtynyt mannapuuro. Sekoita täyte tasaiseksi.

Kun taikina on levännyt, ota se jääkaapista ja jaa se 12 osaan. Kauli taikinapala ovaalin muotoiseksi ja laita täytettä sen toiseen reunaan. Käännä toinen reuna päälle, kiinnitä reunat ja muotoile se pyöreäksi. Voit käyttää apuna kuppia tai pyöreätä muottia. Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele leivonnaiset keltuaisella ja paista niitä uunin ylätasolla noin 20 minuuttia. Kun ne ovat jäähtyneet ripottele pinnalle tomusokeria.