SFOGLIATELLA RICCIA

7 dl vehnäjauhoja

2 dl vettä

2 tl suolaa

20 g hunajaa

150 g silavaa

täyte:

1 dl mannaryyniä

3 dl vettä

suolaa

80 g ricottaa

1 kananmuna (pieni)

1 dl tomusokeria

½ dl appelsiininkuoripaloja ja sukaattia (yhteensä)

½ tl vaniljasokeria

½ tl kanelia

Mittaa jauhot, vesi, suola ja hunaja kulhoon ja vaivaa niistä tasainen taikina. Mankeloi taikinasta pastamankelilla erittäin ohuita ja pitkiä levyjä. Pituuden on oltava vähintään kaksi metriä, muuten leivonnaisista tulee todella pieniä. Laita taikinalevyt pöydälle tai pitkälle alustalle. Jos joudut laittamaan kaksinkerroin, laita vaikka leivinpaperia väliin, ettei se tartu kiinni.

Aloita rullaamaan taikinan päästä tiukalle rullalle. Kun olet rullannut noin 10 senttiä, ala levittämään ohut kerros silavaa taikinalevylle ja jatka rullaamista. Jatka näin levyn loppuun asti. Tee samalla tavalla kaikkien leyvjen kanssa ja rasvaa vielä rullien pinta silavalla. Kääri rullat kelmuun ja jätä ne yöksi jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä täyte. Keitä vesi kiehuvaksi, lisää siihen suola ja mannaryynit. Keitä seos paksuksi puuroksi (parin minuutin ajan) ja anna jäähtyä. Mittaa kulhoon ricotta, kananmuna, tomusokeri ja mausteet. Sekoita ne ensin keskenään ja lisää joukkoon jäähtynyt mannapuuro. Sekoita täyte tasaiseksi. Lämmitä uuni 180-200 asteiseksi.

Ota yön yli levänneet taikinarullat jääkaapista ja venytä niitä varovasti hieman pituussuunnassa. Leikkaa rullat sen jälkeen 1,5-2 sentin levyisiksi paloiksi. Ota yksi pala käteen ja ala varovasti painamaan levyä peukaloilla keskeltä reunaan päin. Jatka niin pitkään, kunnes saat siitä muodostumaan tötterön. Laita tötteröön täytettä ja kiinnitä reuna. Paista leivoksia 15-20 minuuttia.