TORTA CAPRESE AL LIMONE

4 dl mantelijauhetta

140 g valkosuklaata

½ dl perunajauhoa

2 sitruunan raastettu kuori

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

100 g voita (voi käyttää myös oliiviöljyä)

2 dl tomusokeria

4 kananmunaa

½ dl hienoa sokeria

1 rkl limoncello-likööriä

——–

koristeluun tomusokeria

——–

Raasta sitruunan kuoret ja valkosuklaa. Sulata voi ja anna sen hieman jäähtyä. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (n. 24 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keskenään mantelijauhe, valkosuklaa, sitruunankuoriraaste, perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola.

Vatkaa valkuaiset ja hieno sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon sula voi, likööri ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

Lisää valkuaisvaahto taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista sitä 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen nauttimista.