4 dl mantelijauhetta
125 g taloussuklaata
125 g voita
3 kananmunaa
1 ¼ dl sokeria
(1 appelsiinin raastettu kuori)
(1 rkl rommia tai sitruslikööriä esim. cointreau)
koristeluun: tomusokeria
Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Erota keltuaiset valkuaisista. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja voitele ja jauhota vuoka (n. 20 cm). Vatkaa keltuaiset ja ¾ dl sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-voiseos ja halutessasi myös rommi ja appelsiininkuoriraaste.
Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon sekoittaen vielä mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset ja ½ dl sokeria kovaksi vaahdoksi.
Lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Älä paista liian pitkään, sillä kakun ei pidä olla kuiva sisältä. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.