TORTA CAPRESE

4 dl mantelijauhetta

125 g taloussuklaata

125 g voita

3 kananmunaa

1 ¼ dl sokeria

(1 appelsiinin raastettu kuori)

(1 rkl rommia tai sitruslikööriä esim. cointreau)

koristeluun: tomusokeria

Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa. Erota keltuaiset valkuaisista. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen ja voitele ja jauhota vuoka (n. 20 cm). Vatkaa keltuaiset ja ¾ dl sokeria vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-voiseos ja halutessasi myös rommi ja appelsiininkuoriraaste.

Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon sekoittaen vielä mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset ja ½ dl sokeria kovaksi vaahdoksi.

Lisää vaahto varovasti käännellen taikinaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Älä paista liian pitkään, sillä kakun ei pidä olla kuiva sisältä. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.