ZEPPOLE DI SAN GIUSEPPE (isänpäiväleivokset)

kreemi:

2½ dl maitoa

3 keltuaista

¾ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

suolaa

taikina:

75 g voita

2 dl vettä

2 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

suolaa

paistamiseen öljyä (esim. auringonkukkaöljyä)

Valmista ensin kreemi (kuvia valmistuksesta voit katsoa resepteistä kohdasta kreemejä – crema pasticcera). Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kattilassa ensin keskenään ja sekoita sitten joukkoon vehnäjauhot. Lisää kuuma maito, ripaus suolaa ja nosta kattila levylle. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee paksuksi kreemiksi. Laita kreemi jäähtymään kelmulla peitettynä, ettei pinta kovetu.

Sekoita vesi ja voi kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää jauhot kerralla ja sekoita, kunnes irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa joukkoon munat yksitellen. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota siitä renkaita leivinpaperille. Kuumenna öljy (noin 170 asteiseksi) ja paista zeppolat siinä kypsiksi. Jos haluat kevyemmän version, voit paistaa ne myös uunissa, 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Kun leivokset ovat jäähtyneet, laita kreemi pursotinpussiin ja pursota sitä leivoksen päälle. Koristele vielä säilötyllä hapankirsikalla ja tomusokerilla.