FIORI DI ZUCCA FRITTI – FRITEERATUT (KESÄ)KURPITSAN KUKAT

n. 15 (kesä)kurpitsan kukkaa

2 dl vehnäjauhoja

2 tl kuivahiivaa (noin 5 g)

1 tl suolaa

1 tl sokeria

2¼ dl vettä

——–

paistamiseen:

öljyä

——–

Pese kukat ja poista niistä heteet/emit. Laita ne kuivumaan liinan tai talouspaperin päälle. Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi (hieman kättä lämpimämpää). Taikina on melko löysää. Jätä se lepäämään ja kohoamaan noin puolen tunnin/tunnin ajaksi.

Kuumenna öljy 170-180 asteiseksi. Pyöritä kukat taikinassa niin, että niissä on joka puolella taikinaa ja friteeraa niitä muutaman minuutin ajan. Jäljelle jääneestä taikinasta voit friteerata pelkkiä taikinapalloja. Ripottele ennen tarjoilua hieman suolaa päälle. Nautitaan juuri valmistettuina.