KIRJOLOHI SUOLAKUORESSA – TROTA SALMONATA IN CROSTA DI SALE

1 kirjolohi, n. 1 kg puhdistettuna (myös esim. taimen käy)

1,6 kg karkeata suolaa

800 g hienoa suolaa

3 valkuaista

persiljaa

1 sitruunan kuori raastettuna

suolaa


Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita siihen suolat ja aromit. Sekoita seos tasaiseksi.

Levitä osa suolaseoksesta uunipellille leivinpaperin päälle. Ripota kalan sisälle hieman suolaa ja halutessasi voit laittaa myös hieman persiljaa. Laita kala suolan päälle pellille ja vuoraa kala kokonaan lopulla suolaseoksella niin, ettei siitä jää mitään näkyville. Painele pinta tiiviiksi.

Paista kalaa uunissa 45-50 minuuttia.

Anna kalan jäähtyä muutama minuutti. Riko ja poista suolakuori. Poista kalasta nahka ja ruodot ja nosta tarjoiluastiaan.