CREMA PASTICCERA
5 dl maitoa
5 keltuaista
1½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
vaniljasokeria (/sitruunaa /tms. aromeja, joilla haluat sen maustaa)
Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kuuma maito koko ajan sekoittaen ja ala lämmittämään seosta, kunnes se sakenee. Mausta ja anna jäähtyä.
CREMA CHANTILLY
5 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
vaniljasokeria
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on sopivan kovaa.
CREMA DIPLOMATICA
2/3 crema pasticcera
1/3 crema chantilly (vaahdotettuna kovaksi vaahdoksi)
Sekoita kreemit keskenään. Suhdetta voi myös muunnella tarkoituksen ja maun mukaan.