800 g kastanjoita (kuorineen)
5 dl täysmaitoa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2-3 rkl rommia
2-3 tl vaniljasokeria
1¼ dl sokeria
suolaa ripaus
2½ dl kuohukermaa
1-2 rkl tomusokeria
suklaarouhetta maun mukaan
Pese kastanjat. Viillä niiden kuoreen terävällä veitsellä viilto. Keitä niitä ainakin puolen tunnin ajan, niin että ovat koko ajan veden peitossa (painekattilassa riittää puolet ajasta). Kuori sen jälkeen kastanjat yksitellen, niin että muut jäävät kuumaan veteen. Näin niistä lähtee paremmin kuori. Voit käyttää halutessasi kertakäyttöhanskoja, jos tuntuvat liian kuumille. Kuori niistä myös sisempi kuori.
Laita kuoritut kastanjat kattilaan ja lisää sinne maito, sokeri ja suola. Keitä vielä toiset puoli tuntia. Siivilöi sitten kastanjat (säilytä neste), muussaa ne perunapusertimen läpi kulhoon ja lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä rommi. Sekoita tasaiseksi. Peitä seos kelmulla ja laita se puoleksi tunniksi jääkaappiin.
Sillä välin vatkaa kerma ja mausta se tomusokerilla. Laita kerma pursotinpussiin. Pursota kermavaahtoa lautaselle. Jos kastanjaseos tuntuu liian paksulle, lisää siihen hieman säilytettyä keitinnestettä. Purista sitä sen jälkeen perunapusertimen läpi kasaksi kermavaahdon päälle. Koristele vielä lopulla kermavaahdolla ja suklaarouheella.