5-6 g paksua vehnäleipäviipaletta (mieluiten pari päivää vanhaa)
n. 250 g tomaattia
n. 250 g kurkkua
1 punasipuli
n. 20 basilikan lehteä
2-3 rkl valkoviinietikkaa
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
—————
Laita leipäsiivut likoamaan reiluun veteen noin puoleksi tunniksi. Pilko sillä välin tomaatit. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Tee sama myös kurkulle.
Kun leivät ovat lionneet riittävästi, ota ne pois vedestä, purista niistä ylimääräinen vesi pois kuin pesusienestä.
Hienonna leipä kulhoon käsin ja lisää joukkoon tomaatit, sipuli- ja kurkkusiivut sekä revityt basilikan lehdet. Sekoita ainekset sekaisin. Lisää sitten oliiviöljy, valkoviinietikka ja mausteet. Sekoita vielä ja jätä noin tunniksi lepäämään jääkaappiin ennen tarjoilua.
