PERUNAGNOCCHIT (gnocchi di patate)

PERUNAGNOCCHIT (n. 150 kpl)

1 kg perunoita

300 g jauhoja

1 rkl perunajauhoja

1 kananmuna

ripaus suolaa

Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä. Kuori ne vielä kuumina. Sekoita jauhot keskenään ja kaada ne pöydälle. Survo perunat jauhoihin tehtyyn “kraateriin”.

Sekoita jauhot ja perunat tasaiseksi, jonka jälkeen lisää kananmuna ja suola. Vaivaa taikinasta tasainen pallo. Ota taikinasta osa ja jätä loput liinan alle, ettei pinta kuivu. Tee ottamastasi taikinapalasta noin 1-2 cm halkaisijaltaan olevia tankoja.

Pilko tangosta noin 2 cm pitkiä palasia. Paina palasia haarukkaa vasten, niin että niihin tulee haarukan kuvio. Laita valmiit gnocchit leivinpaperille, johon on levitetty vehnäsuurimoita (voit käyttää mannaryyniä), että ne eivät tarttuisi kiinni toisiinsa. Leivo lopputaikina samaan tapaan.

Gnocchit ovat sen verran isompitöisiä, että niitä kannattaa tehdä kerralla vähän reilumpi satsi ja laittaa osa pakkaseen seuraavaa kertaa varten.

Mielestämme ne ovat parhaita tomaattikastikkeen ja mozzarellapalojen kanssa:

Valmista tomaattikastike (ohje erikseen). Laita gnocchit suolalla maustettuun kiehuvaan veteen (n. 2 rkl suolaa/2 l vettä). Ne ovat valmiita, kun ne nousevat noin 3-4 minuutin päästä pintaan. Kaada vesi pois lävikön avulla ja laita sen jälkeen gnocchit takaisin kattilaan. Lisää gnocchien sekaan tomaattikastike. Pilko mozzarellat sopivan kokoisiksi palasiksi ja pistä niitä jonkinverran gnocchien joukkoon ja loput lautasten pohjalle alimmaksi. Lisää gnocchit mozzarellapalojen päälle ja ripottele päälle parmesaaniraastetta.

Jätä kommentti