RIISIPALLOT (arancini palermitani)

n. 12 kpl

Täyte:

250 g jauhelihaa

2 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

1 porkkana

1 sellerin varsi

½ dl valkoviiniä

150 g herneitä

100 g tomaattikastiketta

2 dl vettä

suolaa

pippuria

50 g vehnäjauhoja

n. 1 dl vettä

Riisiin:

1 l vettä (jota lisätään tarvittaessa)

500 g riisiä (esim. arborio)

75 g voita

suolaa

sahramia

Pinnalle:

jauhoja

vettä

korppujauhoja

Friteeraamiseen:

öljyä (esim. auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä)

Täytteen valmistus:

Kuori ja pilko sipuli sekä porkkana. Paloittele pieniksi paloiksi myös sellerin varsi ja laita ne sitten pannulle öljyyn kuullottumaan. Lisää joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua välillä sekoittaen. Kaada sekaan valkoviini ja kun alkoholi on haihtunut, lisää myös herneet ja tomaattikastike (ohje erikseen). Mausta seos suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisää vesi ja anna hiljalleen kiehua puolisen tuntia. Suurusta lopuksi vehnäjauho-vesiseoksella, lisäämällä se kiehuvaan täytteeseen koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti ja laita täyte sitten jäähtymään.

Riisin valmistus:

Mittaa kattilaan vesi, voi ja maun mukaan suolaa ja sahramia. Kun vesi kiehuu, lisää riisi ja anna kiehua hiljalleen, kunnes riisi on kypsää. Vettä voi joutua lisäämään keittämisen aikana, mutta seos ei saa lopuksi olla nestemäistä, vaan riisin pitää olla imenyt kaiken nesteen. Levitä valmis riisi jäähtymään.

Pallojen valmistus:

Tee täytteestä pieniä palloja (3-4 cm halkaisijaltaan). Levitä riisiä kämmenelle ja laita täytepallo sen päälle. Kääntele riisi täytteen ympärille niin, että täytepallo peittyy kokonaan riisillä. Muotoile siitä pienen appelsiinin kokoinen pallo. Tee kuorrutusseos jauhosta ja vedestä (saa olla aika löysä seos). Pyörittele pallot siinä ja sen jälkeen korppujauhoissa. Friteeraa pallot kuumassa öljyssä.

Jos haluat palloista vielä herkullisempia, voit lisätä täytepallon keskelle esimerkiksi mozzarellajuustopalan.