SARTÙ DI RISO

1 annos napolilaista lihakastiketta, ilman lihapalasia (kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi)

600 g riisiä (arborio tai carnaroli)

2 rkl oliiviöljyä

3 dl vettä

(suolaa)

2 kananmunaa

70 g parmesaaniraastetta

lihapulliin:

1 viipale vaaleata leipää (liota se vedessä ja kun kastunut kunnolla, purista vesi pois)

250 g jauhelihaa

1 kananmuna

suolaa

mustapippuria

(parmesaaniraastetta)

täytteeksi:

250 g mozzarellaa

250 g herneitä

(2 keitettyä kananmunaa)

Valmista ragù napoletano (napolilainen lihakastike). Sen valmistamiseen menee useampi tunti aikaa, niin se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä valmiiksi. Tee pienet lihapullat. Mittaa aineet kulhoon ja sekoita seos tasaiseksi. Valmista siitä pieniä, peukalon pään kokoisia lihapullia. Paista lihapullia 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jos haluat täytteeksi myös keitettyä kananmunaa, keitä ne tässä vaiheessa. Kun lihapullat ovat uunissa, mittaa kattilaan öljy, kuumenna sitä hieman ja lisää riisit siihen paahtumaan. Anna niiden paahtua parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen ja lisää joukkoon sitten kuumaa raguà ja vettä. Koko nestemäärän pitää imeytyä hyvin riisiin. Maista vielä suolan riittävyys.

Anna risoton jäähtyä 10-15 minuuttia. Voitele ja korppujauhota iso vuoka. Lisää risottoon munat ja parmesaaniraaste ja laita siitä noin 2/3 vuoan pohjalle ja reunoille. Viipaloi mozzarella ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös kananmunat, jos haluat niitä täytteeksi. Laita riisin päälle mozzarellasiivuja (ja halutessasi myös kanamunaa), lihapullia, herneitä ja vielä päällimmäiseksi mozzarellaa.

Lisää loppu riisi kanneksi päälle. Ripottele pinnalle vielä hieman korppujauhoa ja muutama voinokare. Paista 180-200 asteessa noin tunnin ajan.