500 g kirsikkatomaatteja (tai esim. pachino)
n. 1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
1 chilipalko
reilusti basilikaa
30 g parmesaania
30 g pecorinoa
suolaa
Leikkaa tomaatit puoliksi, tai jos ne ovat isompia, niin neljään osaan. Mittaa öljy suurehkoon paistinpannuun tai kasariin. Lisää öljyyn valkosipuli (kokonaisena, jos haluat poistaa sen kastikkeen valmistuttua) ja hienoksi paloiteltu chili (poista siemenet, jos et pidä tulisemmasta ruuasta). Lisää pannulle parin minuutin jälkeen myös paloitellut tomaatit. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Tässä välissä voit keittää pastan. Tässä ohjeessa on käytetty scialatielli-tuorepastaa, mutta myös spaghetti tai sileä putkipasta käy erittäin hyvin.
Lisää sitten reilusti basilikan lehtiä (vähintään 20 lehteä). Lisää kauhallinen pastan keitinvettä niin, että kastikkeesta tulee kreemimäistä. Lisää vielä myös suolaa maun mukaan. Kun pasta on melkein valmista, kaada siitä vesi pois ja lisää pasta kastikeeseen. Sekoita ja lisää joukkoon raastetut juustot.
Valmista nautittavaksi. Koristele lautanen vielä basilikalla. Buon appetito!
