SCIALATIELLI-TUOREPASTA

5 dl durumvehnäjauhoja

1,5 dl (täys)maitoa

1 kananmuna

30 g pecorinoa raastettuna

2 rkl oliiviöljyä

———-

Mittaa jauhot kulhoon. Lisää jauhojen keskelle kananmuna, josta rakenne rikottu haarukalla, sekä pecorinoraaste. Aloita sekoittamaan ja lisää maito nauhana joukkoon. Viimeisenä lisätään oliiviöljy ja sen jälkeen vaivataan taikinaa 7-8 minuuttia. Kääri sen jälkeen taikinapallo kelmuun ja jätä se lepäämään huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi.

Tässä välissä voit valmistaa vaikka kastikkeen. Jaa taikinalevy kahteen osaan ja kauli ne vajaan 5 mm:n paksuisiksi levyiksi (yhden sivun leveys 12-15 cm, jonka mittaisia pastasuikaleista tulee). Ripottele pinnalle hieman durumjauhoa tai mannaryyniä, ettei tartu kiinni. Kääri levy vastakkaisista suunnista rullalle ja leikkaa terävällä veitsellä noin 5 mm:n paksuisia siivuja. Nostele ja avaa siivuja varovasti käsin.

Keitä pastasuikaleita 4-5 minuuttia ja yhdistä ne sitten kastikkeeseen. Tässä kastikkeena on scarpariello-kastike.