
4 annosta
1 sipuli
2 pientä porkkanaa
1 sellerin varsi
2 valkosipulin kynttä
chiliä maun mukaan
3 rkl oliiviöljyä
300 g jauhelihaa
½ dl valkoviiniä
400 g tomaattimurskaa
n. ½ dl tomaattipyrettä
n. 1 dl vettä
päälle parmesaaniraastetta
Kuori sipuli ja porkkanat. Pilko ne ja selleri pieniksi palasiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja laita sipulin, porkkanan ja sellerin palaset sinne kuullottumaan. Lisää joukkoon myös valkosipuli (kokonaisena, palasina tai murskana, oman makusi mukaan) ja murskattu chili. Lisää lopuksi jauheliha ja ruskista se.
Kun jauheliha on ruskistunut, lisää valkoviini ja kun siitä on haihtunut alkoholi, lisää vielä tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin kahden tunnin ajan. Keitä sitten pasta (esim. 360 g spaghettia) reilussa, suolatussa vedessä. Kun pasta on kypsynyt, kaada vesi pois ja sekoita ¾ bolognese-kastikkeesta pastan joukkoon. Annostele lautasille ja lisää sitten vielä hieman kastiketta ja parmesaaniraastetta päälle.