BUCATINI ALL’AMATRICIANA

3-4 annosta

360 g bucatini-pastaa

3-4 rkl oliiviöljyä

1 chilipalko

150 g pekonia

½-1 dl valkoviiniä

(¼ dl valkoviinietikkaa)

400 g kuorittuja tomaatteja säilykkeenä (pelati)

suolaa maun mukaan

50 g pecorinoraastetta (Pecorino romano)


Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Laita öljy kuumenemaan laakealle paistinpannulle. Lisää öljyn sekaan chilipalko ja pekoni siivutettuina (tai paloina). Anna pekonin paistua rapeaksi. Kun vesi kiehuu, lisää pasta siihen. Poista kastikkeesta chilipalko, jos et halua siitä kovin tulista. Kun pekoni on rapeaa, kaada sekaan valkoviini (sekä pieni loraus valkoviinietikkaa). Anna alkoholin haihtua ja lisää sitten kuoritut tomaatit. Pilko tomaatteja hieman pienemmiksi ja keitä hiljaisella lämmöllä, kunnes pasta on kiehunut riittävästi.

Maista kastikkeesta suola ja lisää sitä tarvittaessa. Kaada pastan keitinvesi ja lisää pasta pannulle kastikkeen sekaan. Sekoita hyvin. Lisää vielä ennen syöntiä pecorinoraastetta annoksen päälle.