CANNELLONI CON RICOTTA E CARNE – CANNELLONIT LIHA-RICOTTATÄYTTEELLÄ

22-24 cannellonia

—–

n. 5 rkl oliiviöljyä

1 sipuli

(1 valkosipuli)

800 g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

n. 80 g tomaattipyrettä

n. 1 dl vettä

1 tl suolaa

hieman sokeria

—–

täyte:

25 g voita

400 g jauhelihaa

500 g ricottaa

1 kananmuna

70 g parmesaaniraastetta

suolaa maun mukaan

pippuria

muskottipähkinää

pinnalle: parmesaaniraastetta (n. 70 g)

—–

Valmista ensin tomaattikastike. Mittaa öljy kattilaan. Lisää öljyyn hienonnettu sipuli (ja valkosipuli). Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan ja lisää sitten tomaatti ja vesi. Mausta kastike ja keitä sitä miedolla lämmöllä vielä noin puoli tuntia.

Sulata voi paistinpannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista se kypsäksi. Painele lastalla tai haarukalla jauhelihamurut mahdollisimman hienoksi. Anna jauhelihan jäähtyä.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Valmista täyte. Sekoita kulhossa ricotta, kananmuna, parmesaaniraaste, jauheliha ja mausteet. Lisää joukkoon hieman tomaattikastiketta.

Laita valmis täyte pursotinpussiin. Cannelloneja ei välttämättä tarvitse keittää ennen täyttämistä, mutta jos teet sen, niin se lyhentää hieman paistoaikaa. Jos keität niitä, niin laita vesi kiehumaan ja siihen vähän karkeaa suolaa. Vuoraa uunivuoka osalla tomaattikastikketta. Kun vesi kiehuu, laita sinne muutama cannelloni kerrallaan kiehumaan ja anna niiden kiehua muutaman minuutin ajan, niin että ne pysyvät vielä muodossaan. Ota ensin laitetut cannellonit vedestä ja laita tilalle uudet. Täytä ensimmäiset cannellonit täytteellä ja laita ne sitten uunivuokaan. Jatka tätä niin kauan, että saat vuoan täyteen täytetyistä cannelloneista.

Levitä loppu tomaattikastike päälle ja parmesaaniraaste pinnalle.

Paista cannelloneja noin 45 minuuttia. Anna levätä 5-10 minuuttia paiston jälkeen. Buon appetito!