GENOVESE

(4 annosta)

1-1½ dl oliiviöljyä

1 kg sipulia

1 porkkana (keskikokoinen)

4 sellerin vartta

n. 700 g naudan lihaa (esim. sisäpaistia)

1 laakerinlehti

1 tl suolaa

½-1 dl valkoviiniä

360 g ziti tagliati -pastaa (tai jotain muuta saatavilla olevaa putkipastaa esim. penne)

parmesaaniraastetta

Kuori sipulit ja porkkana. Leikkaa sipulit ohuen ohuiksi siivuiksi ja porkkana ja puhdistetut sellerin varret pieniksi paloiksi. Leikkaa myös liha isohkoiksi paloiksi.

Kuumenna ensin oliiviöljyä hieman kattilassa (ota riittävän suuri kattila), lisää sinne sipulit, porkkanat ja sellerit. Anna niiden hautua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sitten lihapalat, suola ja laakerinlehti. Sekoita ja anna hautua taas joitakin minuutteja. Sekoita sitten vielä, laita kattilaan kansi päälle ja jätä hautumaan kiehuen pienellä lämmöllä vajaan kolmen tunnin ajan, aina välillä sekoittaen. Nestettä ei tarvitse lisätä, koska sipuleista tulee sitä riittävästi. Kun genovese on kiehunut hiljalleen kolmisen tuntia, poista laakerinlehti ja lisää viini.

Laita levyä hieman kuumemmalle, sekoita ja anna kiehua vielä puolisen tuntia välillä sekoitellen. Tässä vaiheessa voit laittaa pastaveden kiehumaan, niin saat pastan valmiiksi samaan aikaan, kun genovese on valmista.

Poista genovesesta lihapalat. Halutessasi, voit hienontaa niistä yhden sipuliseokseen, mutta muuten ne syödään erikseen. Kun pasta on kiehunut riittävästi, kaada siitä vesi ja sekoita joukkoon genovesea. Sekoita ja ruoka on valmis. Ripottele vielä annoksen päälle hieman parmesaaniraastetta. Buon appetito!