HERNEPASTA (pasta e piselli)

2 rkl oliiviöljyä

200 g pekonia

1 sipuli

suolaa maun mukaan

400 g pakastettuja tai tuoreita herneitä

vettä

400 g pastaa (esim. sarvimakaronia)

(pippuria)

Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi tai ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Laita reilun kokoiseen kattilaan öljy, hienonnettu sipuli ja pekonipalat. Kuullota niitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Lisää joukkoon herneet, sekoita ja lisää sitten vettä niin, että herneet peittyvät hyvin (muutama sentti herneiden yläpuolella). Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Maista suolan riittävyys ja lisää sitä tarvittaessa. Sekoita joukkoon pasta ja keitä pastapakkauksen vaatimusten mukaan (mieluummin hieman pidempään, koska nestettä ei ole paljoa ja sitä joutuu myös lisäämään, jos käy liian kuivaksi).