LASAGNE ALLA BOLOGNESE

(tämä määrä on sopiva 20x25x7 kokoiseen vuokaan)

Tarvitset:

400 g jauhelihaa

1 sipulin

1 porkkanan

1 sellerinvarsi

oliiviöljyä

valkoviiniä

400 g tomaattimurskaa

tomaattipyrettä

valkosipulia

chiliä

suolaa

lisäksi lasagnelevyjä, tai jauhoja, pinaattia ja munia niiden tekemiseen

ja maitoa sekä voita valkokastikkeeseen

parmesaaniraastetta (200 g)

Tee bolognesekastike muuten samalla ohjeella, mutta jauhelihamäärä 400 g.

Halutessasi voit käyttää valmiita lasagnelevyjä (niitä pitäisi löytyä myös vihreinä). Jos kuitenkin teet pastan itse, lopputulos varmasti kruunan kyllä vaivan.

pinaattituorepasta:

500 g jauhoja

200 g pakastepinaattia

3 kananmunaa

ripaus suolaa

(tarvittaessa lisää vettä)

Sulata pinaatit ja siivilöi niistä liika neste pois. Mittaa kaikki jauhot kulhoon tai leivinpöydälle. Kaiva keskelle kolo ja laita muut aineet siihen. Sekoita tasaiseksi käsin tai yleiskoneessa. Lisää tarvittaessa vettä, jos taikina vaikuttaa liian kuivalta (jos kaikki jauho ei sekoitu taikinaan). Taikinan täytyy kuitenkin olla kiinteä pallo.

Mankeloi (tai kauli) taikina ohuiksi levyiksi.

Tee valkokastike:

100 g voita

1 dl jauhoja

1 l maitoa

1 tl suolaa

ripaus muskottipähkinää

Sulata voi kattilassa. Sekoita siihen jauhot ja lisää hiljalleen maito koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen hetki ja mausta kastike.

Voitele vuoka. Laita vuokaan kerroksittain valkokastiketta, bolognesekastiketta, lasagnelevyjä ja parmesaaniraastetta, niin että laitat alimmaksi hieman valkokastiketta ja sen päälle lasagnelevyt, sitten täytteitä ja pastaa kerroksittain niin paljon kuin ne riittävät tai että vuoka täyttyy. Laita päällimmäiseksi kastikekerrokset ja parmesaaniraaste, niin lasagne saa hienon kuorrutteen. Paista 180 asteessa noin puoli tuntia. Voit viimeiseksi kymmeneksi minuutiksi laittaa grillitoiminnon päälle.