PARSAKAALIPASTA (pasta con i broccoli)

4 annosta

360 g pastaa (esim. castellane tai orecchiette)

n. 400 g parsakaalia (puhdistettuna, kaksi pienehköä)

5-6 rkl oliiviöljyä

chiliä

valkosipulin kynsi (tai valkosipulijauhetta)

suolaa

Tämä on hyvin maukas, nopeatekoinen ja edullinen pastaruoka. Laita kattilaan vesi kiehumaan. Puhdista ja paloittele parsakaali melko pieniksi paloiksi. Kaada pasta kiehuvaan suolalla maustettuun (n. ½ dl suolaa kahteen litraan vettä) veteen ja lisää joukkoon parsakaalin palat. Mittaa öljy pieneen paistinpannuun ja lisää siihen hienonnettua chiliä ja valkosipuli. Kun pasta ja parsakaali ovat kiehuneet pastapakkauksessa merkityn ajan, kaada vesi lävikköön ja sitten pasta takaisin kattilaan. Lämmitä mausteöljyä pannussa hieman (varo, ettei kuumene liikaa) ja kaada se sitten pastan joukkoon.