n. 7-8 annosta
——–
n. 300 g kuivattuja papuja
3-4 rkl oliiviöljyä
1 pieni porkkana
1 pieni sipuli
1 sellerin varsi
4-5 kirsikkatomaattia
vettä
suolaa maun mukaan
—–
500 g pasta mista -pastaa
tai esim. pientä putkipastaa
——–
Anna papujen liota runsaassa vedessä yön yli. Kuori porkkana ja sipuli. Pilko ne ja selleri pieniksi paloiksi ja laita ne freesaantumaan oliiviöljyyn. Lisää muutaman minuutin jälkeen myös tomaattipalat ja pavut, ilman huuhteluvettä. Lisää uutta vettä niin paljon että kaikki peittyvät hyvin. Keitä 1,5-2 tuntia. Jos teet painekattilassa, riittää puolet ajasta. Mausta suolalla maun mukaan. Lisää sen jälkeen joukkoon pasta ja keitä hieman pidempään mitä pastapaketin ohjeessa on, koska neste on melko paksua. Sen vuoksi pitääkin muistaa sekoittaa vähän väliä, ettei pasta jää kattilan pohjaan. Lisää tarvittaessa myös vettä.