PASTAMUNAKAS (frittata di pasta)

350 g pastaa (pitkää tai lyhyttä esim. spaghetti, bucatini, penne, rigatoni tms.)

1 dl maitoa tai tomaattikastiketta (tai voi käyttää edellisen päivän jäännösruokaa mm.

pastaa tomaattikastikkeessa)

oliiviöljyä

125 g juustoa pieninä paloina (esim. scamorza, mozzarella tms.)

5 kananmunaa

50 g parmesaaniraastetta

70 g kinkkua rouheena, suikaleina tai pieninä paloina (tai esim. pekonia)

suolaa ja mustapippuria tarvittaessa

Jos et käytä edellisen päivän pastaruuan jäännöksiä, niin keitä pasta reilusti suolatussa vedessä. Sekoita kananmunat, juustot, kinkku (ja maito, jos et käytä tomaattikastiketta) sekä mausteet keskenään. Kun pasta on valmista kaada siitä vesi pois, sekoita pastan sekaan ruokalusikallinen oliiviöljyä ja sekoita. Jos käytät tomaattikastikettta, sekoita se pastan sekaan ensin ja sen jälkeen kananmunaseos. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Anna öljyn kuumentua ja laita sitten pastaseos pannulle paistumaan. Paista miedolla lämmöllä ja käännä pastamunakas esim. lautasen avulla noin viiden minuutin jälkeen. Anna sen jälkeen vielä paistua toiselta puolelta reilut viisi minuuttia.