lihapulliin:
3-4 viipaletta vaaleata leipää (kuivaa)
400 g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa
50 g parmesaaniraastetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
(silputtua persiljaa)
paistamiseen ja tomaattikastikkeeseen:
5 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
chiliä (maun mukaan)
n. 1 dl valkoviiniä
600 g tomaattimurskaa tai -sosetta
50 g tomaattipyrettä
1 dl vettä (reilu)
1/2 – 1 tl suolaa
pastaa, esim. penne (neljälle 350-400 g, riippuen nälän ja ihmisen koosta)
Laita leipäviipaleet likoamaan veteen 15-20 minuutiksi, niin että ne pehmenevät täysin. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Purista leipäviipaleista vesi (kuin pesusienestä) ja hienonna myös ne kulhoon. Sekoita seos tasaiseksi. Pyörittele seoksesta lihapullia. Mittaa öljy laakeaan kattilaan tai kannelliseen paistinpannuun. Laita siihen valkosipulin kynnet ja chili ja anna niiden hetken aikaa kuullottua. Lisää sitten lihapullat ja paista niitä käännellen, niin että saavat pintaan joka puolelle väriä.
Kaada lihapullien päälle valkoviini, anna alkoholin haihtua ja lisää sitten tomaattimurska ja -pyre sekä vesi sekä suola. Anna kiehua vähintään tunnin ajan välillä varovasti sekoittaen. Kun kastike on valmis, nosta lihapullat pois. Keitä pasta ja sekoita lihaisa tomaattikastike siihen. Syö pasta alkuruokana ja lihapullat pääruokana.