ÄYRIÄISRISOTTO – RISOTTO AI FRUTTI DI MARE

4 annosta

……………

2-3 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulin kynttä

chiliä (maun mukaan)

6-8 kirsikkatomaattia

350 g äyriäissekoitusta (pakaste: kuorittuja simpukoita, mustekalarenkaita ja pieniä katkarapuja)

n. ½ dl valkoviiniä

……………

2-3 rkl oliiviöljyä

3-4 kirsikkatomaattia

muutama mustekalarengas

350 g risottoriisiä (arborio tai carnaroli)

½-1 dl valkoviiniä

8-9 dl kalalientä

……………

400 g jättikatkaravun pyrstöjä (pakaste)

450 g sinisimpukoita (pakaste)

persiljaa

……………

Sulata jättikatkaravun pyrstöt sekä äyriäissekoitus. Ota talteen äyriäispakasteista tullut neste ja lisää se kalaliemen sekaan. Ota sinisimpukat pakkasesta ja laita ne pienen vesimäärän kanssa kattilaan kannen alle, kuumalle levylle. Kun simpukat ovat auenneet, ota kattila levyltä pois ja lisää kalaliemeen myös simpukoista kattilaan jäänyt neste.

Mittaa öljy paistinpannulle. Kuumenna ja lisää siihen kuoritut valkosipulin kynnet (jotka halutessasi voit myöhemmin poistaa), hienonnettua chiliä maun mukaan ja kirsikkatomaatin puolikkaat. Sekoittele muutaman minuutin ajan ja lisää sitten äyriäissekoitus ja lopuksi hieman valkoviiniä. Anna kiehua joitakin minuutteja ja ota pannu sitten levyltä pois.

Mittaa toiseen, suurehkoon, paistinpannuun oliiviöljy, kirsikkatomaatin puolikkaat ja muutama mustekalarengas (äyriäissekoituksesta). Kuumenna seosta sekoitellen ja lisää siihen sitten riisi. Anna riisin hieman ensin paahtua ja lisää sen jälkeen valkoviini. Kun alkoholi on haihtunut, ala lisäämään kuumaa kalalientä vähän kerrallaan.

Kun riisin keittoajasta on jäljellä muutama minuutti, lisää joukkoon äyriäissekoitus toiselta pannulta sekä jättikatkaravun pyrstöt. Kypsennä riisi loppuun ja lisää sitten reilusti hienonnettua persiljaa sekä sinisimpukat.