KANTARELLIRISOTTO

(n. 4 annosta)

n. 2 dl kantarelleja (joista on neste haihdutettu, jos ei haihdutettu, niin n. 7-8 dl)

1 sipuli

2-3 rkl oliiviöljyä

360 g riisiä (esim. arborio tai carnaroli)

½ – 1 dl valkoviiniä

n. 1 l kasvislientä

30 g voita

30 g parmesaaniraastetta

(suolaa)

Mittaa kattilaan oliiviöljy ja kuumenna sitä hieman. Lisää siihen pilkottu sipuli ja kantarellit, joista isoimpia paloja kannattaa hieman pieniä. Kuullota niitä muutaman minuutin ajan ja lisää sitten joukkoon riisi. Anna riisin hieman paahtua ennen valkoviinin lisäämistä. Sekoita joukkoon sitten viini ja anna alkoholin haihtua.

Sen jälkeen ala lisätä pikkuhiljaa kuumaa kasvislientä ja keitä riisiä välillä sekoittaen ja kasvislientä aina tarvittaessa lisäten, niin kauan kunnes se on kypsää (paketin kyljessä näkyy keittoaika, mutta kannattaa vielä tarkastaa maistamalla). Lisää lopuksi voi, parmesaaniraaste ja maista suolan riittävyys. Halutessasi voit ripotella annosten päälle vielä parmesaaniraastetta.