KESÄKURPITSARISOTTO (risotto con le zucchine)

3-4 annosta

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

1 sipuli

n. 2 rkl oliiviöljyä

300 g risottoriisiä (arborio tai carnaroli)

n. 1 dl valkoviiniä

5-6 dl kasvislientä

n. 20 g voita

n. 30 g parmesaania

Kuori ja pilko sipuli ja paloittele kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Mittaa öljy kattilaan ja lisää joukkoon pilkottu sipuli. Kuullota sipulia hetken ajan ja lisää sitten kesäkurpitsapalat. Sekoittele kasvisseosta jokunen minuutti ja lisää sen jälkeen riisi. Anna riisin hieman paahtua koko ajan sekoittaen ja lisää sitten valkoviini. Kun viini on imeytynyt, kaada sekaan kuumaa kasvislientä niin, että riisit peittyvät hyvin ja anna kiehua hiljalleen riisipaketissa mainitun keittoajan lisäten aina tarvittaessa kasvislientä. Lisää lopuksi nokare voita ja raastettua parmesaania. Tarkista vielä suolan riittävyys. Voit ripotella myös annoksen päälle hieman parmesaariraastetta.