KURPITSARISOTTO (risotto con la zucca)

3-4 annosta

n. 500 g kurpitsaa

1 pieni sipuli

2-3 rkl oliiviöljyä

n. 1 dl valkoviiniä

n. 300 g risottoriisiä (esim. arborio tai carnaroli)

n. 5-6 dl kasvislientä

n. 20 g voita

n. 30 g parmesaania

chiliä

suolaa

(lehti)persiljaa

Kuori kurpitsa ja paloittele se pieniksi kuutioiksi. Mittaa öljy kattilaan. Pilko myös kuorittu sipuli ja laita se, sekä maun mukaan hienonnettua chiliä kuullottumaan öljyyn. Sekoita joukkoon kurpitsapalaset ja sen verran vettä, että ne peittyvät. Anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia, kunnes seoksesta on tullut pehmeää. Lisää sitten riisi, anna sen hetken paahtua ja sen jälkeen valkoviini. Kun neste on haihtunut, niin lisää kuumaa kasvislienta niin, että riisiseos peittyy, ja anna kiehua hiljalleen pakkauksessa mainitun ajan. Sekoita aina välillä ja lisää kasvislientä niin, ettei risotto kuivu. Lisää risottoon voinokare, parmesaaniraaste ja maista suolan riittävyys. Silppua maun mukaan persiljaa ja sekoita se joukkoon.