PARSARISOTTO (risotto agli asparagi)

4 annosta

500 g tankoparsaa

1 sipuli

2-3 rkl oliiviöljyä

400 g risottoriisiä (esim. arborio tai carnaroli)

½ -1 dl valkoviiniä

9-10 dl kasvislientä

30 g voita

30 g parmesaaniraastetta

Kuori parsojen varsi kuorimaveitsellä ja katkaise alaosan sitkeä osa. Kuori sipuli ja pilko se. Mittaa kattilaan öljy ja lisää siihen pilkottu sipuli. Kuullota sipulisilppua ja pilko sillä välin myös parsatangot. Lisää pilkottu parsa sipulin joukkoon ja jatka vielä hieman kuullottamista.

Mittaa riisi ja lisää myös se joukkoon. Anna riisin ensin hieman paahtua ja lisää sitten valkoviini. Kun alkoholi on haihtunut, ala lisätä kuumaa kasvislientä vähän kerrallaan, kunnes riisi on kypsää. Voit tarkastaa riisin keittoajan pakkauksen kyljestä (yleensä se on vähintään mainittu aika tai vähän enemmän). Kun riisi on kypsynyt, lisää vielä lopuksi voi ja parmesaaniraaste.