4 annosta
400 g risottoriisiä (esim. arborio, carnaroli tai vialone nano)
1 sipuli
1 dl valkoviiniä
0,5 g sahramijauhetta
2 rkl oliiviöljyä
120 g voita
6-7 dl lihalientä
50 g parmesaaniraastetta
suolaa maun mukaan
(luuydintä)
Kuumenna lihaliemi ja sekoita siihen sahramijauhe. Laita oliiviöljy ja 20 g voita sulamaan kattilaan. Kuori ja pilko sipuli kuullottumaan rasvaan. Jos käytät luuydintä, joka kuuluu aitoon milanolaiseen risottoon, niin laita myös sitä muutaman ruokalusikallisen verran sipulin sekaan. Sekoita seosta hetki ja mittaa sitten joukkoon riisi. Paahda riisiä hieman, ennen kuin lisäät valkoviinin. Kun lisäät viinin, sekoita koko ajan.
Anna alkoholin höyrystyä, ja kun se on kuivunut, ala lisätä vähän kerrallaan kuumaa lihalientä. Keitä, kunnes riisi on kypsynyt (katso aika pakkauksesta). Lisää aina tarvittaessa lihalientä. Lopuksi sekoitetaan joukkoon kylmä voi ja parmesaaniraaste.