CASSONE ROMAGNOLO

4 kpl

500 g vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 ½ dl maitoa

1 dl vettä

120 g voita

täytteen voit valita maun mukaan, mutta esimerkiksi:

tomaattisosetta (passata di pomodoro)

mozzarellaa

Mittaa jauhot kulhoon ja sekoita niihin leivinjauhe. Lisää taikinaan nesteet, huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä peitettynä jääkaapissa ½ – 1 tuntia. Ota taikina kylmästä ja muotoile siitä tanko, jonka leikkaat neljään osaan. Muotoile taikinapaloista palloja ja kauli ne ohuiksi pyöreiksi levyiksi.

Levitä tomaattisosetta levylle, niin että reunasta jää pari senttimetriä ilman täytettä. Laita mozzarellapalasia vain puolikkaalle levystä ja käännä toinen puoli sitten päälle ja kiinnitä reunat hyvin toisiinsa. Paista cassonet kuumalla paistinpannulla (jossa tarttumaton pinta), ilman rasvaa joitakin minuutteja molemmilta puolilta välillä käännellen ja vielä lisäksi taitetun reunan kohta. Buon appetito!

Jätä kommentti